30 Ocak 2017 Pazartesi

SU İÇEREK ZAYIFLIYORUM

Su, yaşam için bütün besinlerden daha öncelikli. Besin almadan günlerce yaşabiliriz fakat susuz sadece birkaç gün hayatta kalabiliriz. İnsan vücudundaki karbonhidratların ve yağın tümünü, proteinlerin yarısını, vücut suyunun ise %10’unu yitirdiğinde yaşamı tehlikeye girer. Vücut suyunun %20 oranında eksilmesi ölümle sonuçlanır. Su; besinlerin sindirilmesini, emilmesini, taşınmasını, metabolizmamızın çalışması ve artık maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar. Vücudumuzdaki dokuların, hücrelerin, organların düzenli çalışması su sayesinde olur.
Suyu nasıl ve ne kadar tükettiğimiz, kilomuzu da yakından etkilen bir ayrıntıdır. Fazla kilolarımızdan kurtulup ideal vücut ağırlığımıza ulaşmak için beslenme alışkınlıklarınızı ve yaşam tarzınızı değiştirin, sporu yaşam tarzınız haline dönüştürün ve yüksek ph’lı doğal mineralli su tüketin.
























ZAYIFLAMAK İSTİYORSAK YÜKSEK PH’LI VE DOĞAL MİNERALLİ SU İLE YAKIN DOST OLAMALIYIZ

  • Fazla kilolarınızdan kurtulma sürecinde metabolizmanızı hızlandırır.
  • Yemekten yarım saat önce içilen 1 veya 2 bardak doğal mineralli ve ph değeri yüksek su tokluk hissi yaratıp besin alımınızı azaltır.
  • Spor öncesinde, sırasında ve sonrasında içeceğimiz doğal mineralli ph değeri yüksek su, ter yoluyla kaybettiğiniz mineralleri yerine koymamızı ve yoğun  egzersiz ile oluşan asidik ortamın alkali hale gelmesini sağlar.
  • Düşük sodyumlu doğal mineralli su, özellikle mevsim geçişlerinde sık rastlanan ödemin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar.
  • Dışkının yumuşamasını sağlayarak kabızlığı önler. Yüksek ph’lı su tüketimi asidik artıkların nötralize edilmesini sağlar.

NE ZAMAN VE NE KADAR SU İÇMELİYİZ
Suyu ne zaman içtiğiniz önemli değil. Canınız su içmeyi istemeden, susamayı beklemeden su için. Su içmek için doğru zaman yoktur. Dikkat edilmesi gereken, nasıl bir su içtiğinizdir. Temiz ve kaliteli su içmek önemli. Kaybettiğiniz mineralleri yerine koymak ve vücudumuzun ph dengesini korumak için doğal mineralli ve yüksek ph’lı su için. 
Fiziksel aktivitenize ve kilo durumunuza bağlı olmakla birlikte ortalama sağlıklı bir kadının günde 10, erkeğin ise 14 bardak su içmesi önerilir. Bu sayı yaz günleri için elbette daha fazla olabilir.

SU GÜNLÜĞÜ
Kendinize ne zaman su içtiğinizi sorun. Eğer cevabınızı hatırlayamıyorsanız hemen bir su günlüğü hazırlayın. Böylece bir gün içinde ne kadar su tükettiğinizin farkında olacaksınız. Eğer yeteri kadar su tüketmediğinizi fark ettiyseniz hemen önleminizi alın ve yaşam tarzınızda küçük değişikler yapın.

KÜÇÜK DEĞİŞİKLİKLER BÜYÜK KAZANIMLAR
Yemekten yarım saat önce su içmeyi alışkanlık haline getirin. Size su içmenizi hatırlatması için su şişenizi yatağınızın baş ucuna koyun. Çalışma masanızda mutlaka su şişeniz olsun. Size ait bir su şişeniz olursa, gün içinde ne kadar su içtiğinizi ölçebilirsiniz.
Yemek sırasında sofrada mutlaka su bardağınız olsun. Yemekle birlikte kola gibi asitli içecekler yerine su için. Kola ya da kahve gibi içecekler asla suyun yerini tutmaz, onlar su değil ve onlar asla su yerine tüketilmemeli. Üstelik de içeriklerindeki kafein nedeniyle diüretik etki göstererek aksine vücudumuzun su kaybetmesine neden olurlar.
Su satın alırken etiketini okumayı unutmayın. Sağlığınız için ph değeri yüksek ve doğal mineralli suyu tercih edin.


İyilik ve sevgiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder