24 Ocak 2017 Salı

KESTANE UNUNDAN GLUTENSİZ KREP

Kestane ununu bir kaba ekleyerek, üzerine süt ilave edin. Bu karışımı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Yumurta ile erimiş tereyağını başka bir kapta çırpıp, unlu karışıma ekleyerek, pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin.
































Krep tavanıza bir kez zeytin yağı damlattıktan sonra, krep hamurundan bir küçük kepçe dökün ve her iki tarafını da pişirdikten sonra arasına lor peyniri, ıspanak ya da tercihinize göre maydanoz ve ya avokado dilimleri ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda kestane unu gluten içermediği için bu tarif gluten hassasiyeti olanlar için önerdiğimiz bir tariftir.  

İçerdiği avokado; vitamin, mineral, omega 3 ve lif içeriğinden dolayı kalp hastalıklarına ve kansere iyi gelerek, depresyon riskini azaltmaktadır. Krebimizdeki peynir içeriği de özellikle sabah tüketildiğinde protein açısından doyurucu bir besin kaynağı olduğundan uzun süre tokluk hissi vermektedir. Ayrıca lor peyniri diğer peynirlere kıyasla yağ içeriği açısından az ama protein açısından zengindir.

Afiyet Olsun :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder