30 Ocak 2017 Pazartesi

METABOLİZMANIZI REVİZE EDİN

Araştırmalar; bazı gıdaların, uyku düzeninin ve size en uygun diyetin daha etkili kilo kaybı için metabolizmanızı nasıl değiştirebildiğini gayet net açıklıyor.


























Metabolizma, içtiğimiz ve yediğimiz besinleri enerjiye dönüştüren sisteme deniyor. Metabolizmamız yani bu sistem hızlanabiliyor ve yavaşlayabiliyor. Bu hızlanma ve yavaşlama elbette kendi kendine ya da metabolizmamızın gönlüne göre olmuyor. Bizim günlük alışkanlıklarımız ya da bazı çok faydalı şeylere bir türlü alışamayışlarımız belirliyor bunu.
Peki gerçekten işe yarayacağını bilsek, buna emin olsak, bütün kalbimizle inansak, metabolizmamızı hızlandırıcı bir etki yaratmayı başarmak yine de o kadar zor olur mu?
Olmaz. Hatta bir süre sonra bütün bunlardan keyif almaya bile başlarsınız.
Vücudunuzu iyi besinlerle ödüllendirmeye, metabolizmanızı hızlandırarak yağ yakmaya hazır mısınız?
Kendinize bu iyiliği yapmalı ve metabolizmanızı revize etmelisiniz. 
Gözünüzde büyütmeyin. Zor olduğunu düşünmeyin. Ayrıca bunu sizin için sizden başka kimse yapamaz, lütfen daha fazla ertelemeyin.

Yağ tüketin
Bitter çikolata, avokado, zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, ceviz, keten tohumu, somon, zeytin, soya fasulyesi sağlıklı yağ içerir.
Her üç dört saatte bir sağlıklı bir şeyler yiyin
Üç dört saat aralıklarla yemek yemek, metabolizmanıza düzenli çalışma emri göndermenize ve bu sayede yağ yakmanıza yardımcı olabilir.
Günde 2-3 litre su için
Yarım litre su içtikten sonra, metabolizma 10 dakika içinde %30 hızlanır ve yaklaşık 40 dakika sonra maksimum bir artışa ulaşır. Bunu günde beş altı kez tekrarlamak çok işe yarar.
Her gün 8 saat uyuyun
Uyku, vücudun bütün gün en iyi şekilde performans göstermesine yardımcı olur. Uyku yoksunluğu, hem metabolizmanızı yavaşlatmaya hem de daha az enerji kullanmaya neden olur çünkü vücudunuz o enerjiye ihtiyacınız olacağını düşündürür ve harcamak istemez.
Kısıtlayıcı diyetlerden kaçının
Kilonuza göre bu tutar değişecektir ama ortalama olarak günde 1350-1500 kalorinin altındaki diyetlerden kaçının.
Beslenme programınıza bunları dahil edin

Ahududu, somon, yeşil çay, avokado, biber, rezene çayı, keten tohumu, karpuz, ceviz, badem, elma, soya fasulyesi, maydanoz, biberiye...

Sağlık ve iyilikle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder